Turističke
građevine i građevine
javne namjene

Image

Uz rad na obnovi mnoštva turističkih građevina koje su ujedno i spomenička baština, ING-GRAD izvodi i projekte gradnje novih turističkih građevina kao i građevina javne namjene. U projektima se tako možemo pohvaliti nizom modernih, tehnološki naprednih smještajnih kapaciteta turističke namjene, muzeja i ostalih  javnih građevina.

Muzeji

U projektima turističkih i građevina javne namjene ističemo sljedeće radove:

Uređenje i opremanje muzejskih prostora

Osim unutarnjeg i vanjskog uređenja, sami muzejski prostori zahtijevaju opremanje namještajem i opremom, specijalnom rasvjetom, vizualnim i zvučnim efektima ovisno o sadržaju i vrsti muzeja i postavu koji treba što vjernije prezentirati posjetiteljima.

Jeste li znali?

Za potrebe multimedijskih događanja na pročelju Arheološkog muzeja Istre u Puli izrađen je fasadni komunikacijski videosustav u najnovijoj varijanti tehnologije LED displeja ukupne površine 327,03 m2. U neaktivnom stanju sustav je gotovo transparentan, odnosno ne ometa prolazak dnevnog svjetla u unutarnji prostor muzeja. Sustav se može upotrebljavati kao cjelina ili u segmentima, a kut emitiranja svjetla iznosi 160 stupnjeva horizontalno i vertikalno, što osigurava ujednačenu percepciju bez obzira na dimenzije displeja i perspektivu promatrača. Po svim svojstvima to ga čini jedinstvenim u Hrvatskoj.

Kaskadna gradnja

Kaskadna je gradnja jedinstven način povezivanja prostora na različitim visinama i etažama, čime se postiže jednostavna i funkcionalna protočnost za korisnike i posjetitelje te omogućava neometan doživljaj prostora i sadržaja.

Jeste li znali?

Zgrada muzeja u Arheološkom parku Vučedol jest građevina izgrađena na četiri etaže koje su načinom kaskadne gradnje povezane rampama u blagom nagibu te se s ozelenjenim krovom savršeno uklapa u okoliš slavonskog krajolika.

više od200.000

posjetitelja godišnje u novoizgrađenim muzejima

najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj  sa duljinom istražnih kanala više od 8.000

metara

Muzej krapinskih neandertalaca, Krapina

Investitor
Muzeji Hrvatskog zagorja

Kategorija
Muzeji

Muzej krapinskih neandertalaca smješten je uz samo nalazište, između brda Hušnjakovo i Josipovac te zauzima površinu od 1200 m2. Izgrađen je od betonske konstrukcije u obliku pećine, a planinarskom je stazom povezan sa samim nalazištem. Čitavo je područje zamišljeno kao krapinski neandertalski park koji se sastoji od muzeja, termalnog lječilišta i pratećih objekata smještenih uz samo nalazište. Podna površina muzeja izvedena je u kamenom tepihu od kvarcnog pijeska pomiješanog s epoksidnim smolama, zidovi su izvedeni u sirovom i obojenom betonu, sve u skladu sa sadržajem muzeja i u svrhu njegove što vjernije prezentacije.

Objekt ima dvije etaže; ulazni se dio sastoji od staklenih površina na kojima se prikazuju scene iz života neandertalaca. Prizemlje i kat povezani su spiralnom rampom prekrivenom zemljom; na njoj je prikazana spirala vremena od nastanka svijeta do pojave neandertalaca. Na katu se nalazi pećina koja ponavlja oblik postojeće pećine na nalazištu. U ovoj muzejskoj pećini prikazan je život 17 obitelji neandertalaca, a lutke koje vjerno prikazuju njihov izgled rad su Elisabeth Daynes, poznate francuske kiparice čija je specijalnost hiperrealistična rekonstrukcija hominida iz sačuvanih fosila. Obogaćen mnoštvom multimedijalnih sadržaja, 3D projekcijama, glazbom, specijalnom rasvjetom, raznolikim vizualnim i zvučnim efektima te mnogim drugim tehnološkim dostignućima, ovaj je muzej jedan od najmodernijih u Europi te među sofisticiranijima i najsuvremenijima te vrste u svijetu. Gradnja muzeja započeta je 1999. na stotu obljetnicu otkrića nalazišta krapinskog pračovjeka, a 28. veljače 2010. muzej je svečano otvoren. Autor je projekta arhitekt Željko Kovačić, a autor cjelokupnog koncepta muzejski savjetnik Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja Jakov Radovčić.


IZGRADNJA OBJEKTA U SKLADU S OKOLIŠEM SPIRALNA RAMPA UREĐENJE UNUTRAŠNJOSTI

Image

Kontakti

ING-GRAD d.o.o. © 2024, Sva prava pridržana! Politika privatnosti