Turističke
građevine i građevine
javne namjene

Image

Uz rad na obnovi mnoštva turističkih građevina koje su ujedno i spomenička baština, ING-GRAD izvodi i projekte gradnje novih turističkih građevina kao i građevina javne namjene. U projektima se tako možemo pohvaliti nizom modernih, tehnološki naprednih smještajnih kapaciteta turističke namjene, muzeja i ostalih  javnih građevina.

Muzeji

U projektima turističkih i građevina javne namjene ističemo sljedeće radove:

Uređenje i opremanje muzejskih prostora

Osim unutarnjeg i vanjskog uređenja, sami muzejski prostori zahtijevaju opremanje namještajem i opremom, specijalnom rasvjetom, vizualnim i zvučnim efektima ovisno o sadržaju i vrsti muzeja i postavu koji treba što vjernije prezentirati posjetiteljima.

Jeste li znali?

Za potrebe multimedijskih događanja na pročelju Arheološkog muzeja Istre u Puli izrađen je fasadni komunikacijski videosustav u najnovijoj varijanti tehnologije LED displeja ukupne površine 327,03 m2. U neaktivnom stanju sustav je gotovo transparentan, odnosno ne ometa prolazak dnevnog svjetla u unutarnji prostor muzeja. Sustav se može upotrebljavati kao cjelina ili u segmentima, a kut emitiranja svjetla iznosi 160 stupnjeva horizontalno i vertikalno, što osigurava ujednačenu percepciju bez obzira na dimenzije displeja i perspektivu promatrača. Po svim svojstvima to ga čini jedinstvenim u Hrvatskoj.

Kaskadna gradnja

Kaskadna je gradnja jedinstven način povezivanja prostora na različitim visinama i etažama, čime se postiže jednostavna i funkcionalna protočnost za korisnike i posjetitelje te omogućava neometan doživljaj prostora i sadržaja.

Jeste li znali?

Zgrada muzeja u Arheološkom parku Vučedol jest građevina izgrađena na četiri etaže koje su načinom kaskadne gradnje povezane rampama u blagom nagibu te se s ozelenjenim krovom savršeno uklapa u okoliš slavonskog krajolika.

više od200.000

posjetitelja godišnje u novoizgrađenim muzejima

najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj  sa duljinom istražnih kanala više od 8.000

metara

Arheološki park Vučedol, Vukovar

Investitor
Razvojna banka Vijeća Europe

Kategorija
Muzeji

ING-GRAD d.o.o. kao glavni izvođač građevinskih i obrtničkih radova sudjelovao je u projektu „Istraživanje, obnova i revitalizacija kulturne baštine Ilok-Vukovar-Vučedol”. Radovi na arheološkoj lokaciji Vučedol izvedeni su u razdoblju od kolovoza 2009. do rujna 2012.

Vučedol se nalazi na desnoj obali Dunava, 4,5 km nizvodno od središta Vukovara. Arheološko-turistički park i zgrada Muzeja vučedolske kulture prostire se na nešto više od osam hektara, a teren je pokriven šumom i vinogradima. Projekt Vučedol projektanta Gorana Rake iz zagrebačke Radionice arhitekture d.o.o. obuhvatio je izgradnju nove muzejske zgrade savršeno uklopljene u prirodni okoliš, obnovu Vile Streim (teško oštećene u Domovinskom ratu), njezino uređenje za potrebe istraživačkog centra te izgradnju objekta Radionice starih zanata i rekonstrukciju Megarona – vučedolske akropole na mjestu metalurške radionice svetišta u izvornom obliku.

 

Radovi na kompleksu 

Završeni kompleks

IZGRADNJA MUZEJSKE ZGRADE UREĐENJE PROSTORA

Image

Kontakti

ING-GRAD d.o.o. © 2023, Sva prava pridržana! Politika privatnosti