Turističke
građevine i građevine
javne namjene

Image

Uz rad na obnovi mnoštva turističkih građevina koje su ujedno i spomenička baština, ING-GRAD izvodi i projekte gradnje novih turističkih građevina kao i građevina javne namjene. U projektima se tako možemo pohvaliti nizom modernih, tehnološki naprednih smještajnih kapaciteta turističke namjene, muzeja i ostalih  javnih građevina.

Građevine javne i slične namjene

U projektima turističkih i građevina javne namjene ističemo sljedeće radove:

Uređenje i opremanje muzejskih prostora

Osim unutarnjeg i vanjskog uređenja, sami muzejski prostori zahtijevaju opremanje namještajem i opremom, specijalnom rasvjetom, vizualnim i zvučnim efektima ovisno o sadržaju i vrsti muzeja i postavu koji treba što vjernije prezentirati posjetiteljima.

Jeste li znali?

Za potrebe multimedijskih događanja na pročelju Arheološkog muzeja Istre u Puli izrađen je fasadni komunikacijski videosustav u najnovijoj varijanti tehnologije LED displeja ukupne površine 327,03 m2. U neaktivnom stanju sustav je gotovo transparentan, odnosno ne ometa prolazak dnevnog svjetla u unutarnji prostor muzeja. Sustav se može upotrebljavati kao cjelina ili u segmentima, a kut emitiranja svjetla iznosi 160 stupnjeva horizontalno i vertikalno, što osigurava ujednačenu percepciju bez obzira na dimenzije displeja i perspektivu promatrača. Po svim svojstvima to ga čini jedinstvenim u Hrvatskoj.

Kaskadna gradnja

Kaskadna je gradnja jedinstven način povezivanja prostora na različitim visinama i etažama, čime se postiže jednostavna i funkcionalna protočnost za korisnike i posjetitelje te omogućava neometan doživljaj prostora i sadržaja.

Jeste li znali?

Zgrada muzeja u Arheološkom parku Vučedol jest građevina izgrađena na četiri etaže koje su načinom kaskadne gradnje povezane rampama u blagom nagibu te se s ozelenjenim krovom savršeno uklapa u okoliš slavonskog krajolika.

više od200.000

posjetitelja godišnje u novoizgrađenim muzejima

najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj  sa duljinom istražnih kanala više od 8.000

metara

Osnovna škola Ivanja Reka, Zagreb

Investitor
Grad Zagreb

Kategorija
Građevine javne i slične namjene

Osnovna škola Ivanja Reka građena je prema najvišim europskim i svjetskim standardima, a pozicionirana je na građevnoj parceli od 30 000 m2, dok sama površina škole iznosi 7850 m2 uključujući trodijelnu sportsku i polivalentnu dvoranu. Škola je kapaciteta 720 učenika te je predviđena dvosmjenska nastava s pripadajućim stručnim i tehničkim kadrom.

Okoliš škole uređen je u skladu s postojećim okolišem te se na njemu nalaze svi sadržaji potrebni za kvalitetno održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture poput: atletske staze, nogometnog igrališta, košarkaškog igrališta, igrališta za odbojku, bacališta kugle, staze za skok udalj i sl.

Trodijelna dvorana sadržava devet igrališta (četiri košarkaška, četiri odbojkaška i jedno rukometno igralište), opremljena je najmodernijim sportskim podom te podiznim pregradama koje služe za pregrađivanje dvorane.

Škola je energetskog razreda A+, čime pridonosi i geotermalnom polju koje se prostire na više od 2000 m2 i koje ima ulogu održavanja adekvatne temperature u prostorijama uslijed povećane vanjske temperature.

 

IZGRADNJA ŠKOLE POVRŠINE 7850 m2 OBJEKT ENERGETSKOG RAZREDA A+

Image

Kontakti

ING-GRAD d.o.o. © 2023, Sva prava pridržana! Politika privatnosti