Turističke
građevine i građevine
javne namjene

Image

Uz rad na obnovi mnoštva turističkih građevina koje su ujedno i spomenička baština, ING-GRAD izvodi i projekte gradnje novih turističkih građevina kao i građevina javne namjene. U projektima se tako možemo pohvaliti nizom modernih, tehnološki naprednih smještajnih kapaciteta turističke namjene, muzeja i ostalih  javnih građevina.

Građevine javne i slične namjene

U projektima turističkih i građevina javne namjene ističemo sljedeće radove:

Uređenje i opremanje muzejskih prostora

Osim unutarnjeg i vanjskog uređenja, sami muzejski prostori zahtijevaju opremanje namještajem i opremom, specijalnom rasvjetom, vizualnim i zvučnim efektima ovisno o sadržaju i vrsti muzeja i postavu koji treba što vjernije prezentirati posjetiteljima.

Jeste li znali?

Za potrebe multimedijskih događanja na pročelju Arheološkog muzeja Istre u Puli izrađen je fasadni komunikacijski videosustav u najnovijoj varijanti tehnologije LED displeja ukupne površine 327,03 m2. U neaktivnom stanju sustav je gotovo transparentan, odnosno ne ometa prolazak dnevnog svjetla u unutarnji prostor muzeja. Sustav se može upotrebljavati kao cjelina ili u segmentima, a kut emitiranja svjetla iznosi 160 stupnjeva horizontalno i vertikalno, što osigurava ujednačenu percepciju bez obzira na dimenzije displeja i perspektivu promatrača. Po svim svojstvima to ga čini jedinstvenim u Hrvatskoj.

Kaskadna gradnja

Kaskadna je gradnja jedinstven način povezivanja prostora na različitim visinama i etažama, čime se postiže jednostavna i funkcionalna protočnost za korisnike i posjetitelje te omogućava neometan doživljaj prostora i sadržaja.

Jeste li znali?

Zgrada muzeja u Arheološkom parku Vučedol jest građevina izgrađena na četiri etaže koje su načinom kaskadne gradnje povezane rampama u blagom nagibu te se s ozelenjenim krovom savršeno uklapa u okoliš slavonskog krajolika.

više od200.000

posjetitelja godišnje u novoizgrađenim muzejima

najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj  sa duljinom istražnih kanala više od 8.000

metara

Rekonstrukcija prostora NSK-a, Zagreb

Investitor
Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu

Kategorija
Građevine javne i slične namjene

Za potrebe predsjedanja RH Vijećem Europske unije 2020. izvodili su se radovi na rekonstrukciji i prenamjeni prostora Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica građena je 1990-ih godina. Prije rekonstrukcije dio prostora korišten je kao Nacionalna i sveučilišna knjižnica, dok je u jednom dijelu bila smještena gruntovnica, a preostali prostor izveden je u rohbau fazi.

U svega 240 dana bilo je potrebno prostor od 5000 m2 privesti namjeni te urediti u skladu s ostatkom NSK-a. Kongresni centar izveden je kao dio središnjeg prostora za provedbu aktivnosti predsjedanja RH Vijećem EU-a.

Radovi su se izvodili na više etaža te su uključivali: uklanjanje raznih podnih obloga, popločavanje zidova i podova granitom, izvedbu ostakljenih stijena, elektroinstalacije i strojarske instalacije, izvedbu spuštenih stropova te izvedbu stubišta i potrebnih ograda.

Najveći dio radova izveden je u velikoj dvorani: ojačanje krovne konstrukcije, izvedba sprinkler instalacije, ventilacije, elektroinstalacije te instalacije grijanja i hlađenja. U dvorani je izvedena i akustična zaštita te se na zidovima nalaze zvukoupojne ploče prekrivene dekorativnim drvenim oblogama, a strop je završen visećim zvukoupojnim lamelama.

Glavni projektant: akademik Velimir Neidhardt
REKONSTRUKCIJA I PRENAMJENA PROSTORA RADOVI NA VIŠE ETAŽA UKLANJANJE PODNIH OBLOGA POPLOČAVANJE STROJARSKE I ELEKTROINSTALACIJE IZVEDBA SPUŠTENIH STROPOVA I STUBIŠTA OJAČANJE KROVNE KONSTRUKCIJE SPRINKLER INSTALACIJE AKUSTIČNA ZAŠTITA

Image

Kontakti

ING-GRAD d.o.o. © 2023, Sva prava pridržana! Politika privatnosti