Turističke
građevine i građevine
javne namjene

Image

Uz rad na obnovi mnoštva turističkih građevina koje su ujedno i spomenička baština, ING-GRAD izvodi i projekte gradnje novih turističkih građevina kao i građevina javne namjene. U projektima se tako možemo pohvaliti nizom modernih, tehnološki naprednih smještajnih kapaciteta turističke namjene, muzeja i ostalih  javnih građevina.

Hoteli

U projektima turističkih i građevina javne namjene ističemo sljedeće radove:

Uređenje i opremanje muzejskih prostora

Osim unutarnjeg i vanjskog uređenja, sami muzejski prostori zahtijevaju opremanje namještajem i opremom, specijalnom rasvjetom, vizualnim i zvučnim efektima ovisno o sadržaju i vrsti muzeja i postavu koji treba što vjernije prezentirati posjetiteljima.

Jeste li znali?

Za potrebe multimedijskih događanja na pročelju Arheološkog muzeja Istre u Puli izrađen je fasadni komunikacijski videosustav u najnovijoj varijanti tehnologije LED displeja ukupne površine 327,03 m2. U neaktivnom stanju sustav je gotovo transparentan, odnosno ne ometa prolazak dnevnog svjetla u unutarnji prostor muzeja. Sustav se može upotrebljavati kao cjelina ili u segmentima, a kut emitiranja svjetla iznosi 160 stupnjeva horizontalno i vertikalno, što osigurava ujednačenu percepciju bez obzira na dimenzije displeja i perspektivu promatrača. Po svim svojstvima to ga čini jedinstvenim u Hrvatskoj.

Kaskadna gradnja

Kaskadna je gradnja jedinstven način povezivanja prostora na različitim visinama i etažama, čime se postiže jednostavna i funkcionalna protočnost za korisnike i posjetitelje te omogućava neometan doživljaj prostora i sadržaja.

Jeste li znali?

Zgrada muzeja u Arheološkom parku Vučedol jest građevina izgrađena na četiri etaže koje su načinom kaskadne gradnje povezane rampama u blagom nagibu te se s ozelenjenim krovom savršeno uklapa u okoliš slavonskog krajolika.

više od200.000

posjetitelja godišnje u novoizgrađenim muzejima

najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj  sa duljinom istražnih kanala više od 8.000

metara

Rekonstrukcija Verudela Beach & Villa Resorta, Pula

Investitor
Arena Hospitality Group d.d.

Kategorija
Hoteli

Predmet ovog projekta je bila rekonstrukcija turističkih apartmana i restorana u sklopu turističkog naselja Verudela u Puli. Zahvat je obuhvaćao rekonstrukciju unutarnjih prostora na 15 objekata s ukupno 146 apartmana i restoranom pokraj svjetionika. Prvotno je trebalo ukloniti i demontirati postojeću opremu, materijal, pregradne zidove i instalacije. Nakon toga se moglo pristupiti rekonstrukciji turističkog naselja. Apartmansko naselje uređeno je prema višem nivou, a uključivalo je: spuštanje stropova, postavljanje nove keramike, postavljanje novih vrata i staklenih pregrada, bojenje unutarnjih i vanjskih prostora objekta te izvođenje novih instalacija i opreme.

Restoran koji se nalazi na impresivnoj lokaciji, uz sami rub stijena koje se spuštaju okomito do mora, isto je tako doživio transformaciju. Sanirana je dotrajala konzolna terasa restorana te su izvedene pergole od čelične konstrukcije kao zaštita od kiše i sunca. Unutarnji prostor restorana izmijenjen je prema novim potrebama investitora: zamijenjeni su podovi s keramičkim pločicama, postojeća stolarija zamijenjena je novom, unutarnje pregrade izvedene su po novom tlocrtnom rasporedu, a prirodna svjetlost omogućena je preko velikih staklenih stijena.
REKONSTRUKCIJA UNUTARNJIH PROSTORA NA 15 OBJEKATA SPUŠTANJE STROPOVA POSTAVLJANJE KERAMIKE VRATA I STAKLENIH PREGRADA BOJENJE UNUTARNJIH I VANJSKIH PROSTORA OBJEKTA IZVOĐENJE NOVIH INSTALACIJA I OPREME SANACIJA TERASE RESTORANA

Image

Kontakti

ING-GRAD d.o.o. © 2024, Sva prava pridržana! Politika privatnosti