Turističke
građevine i građevine
javne namjene

Image

Uz rad na obnovi mnoštva turističkih građevina koje su ujedno i spomenička baština, ING-GRAD izvodi i projekte gradnje novih turističkih građevina kao i građevina javne namjene. U projektima se tako možemo pohvaliti nizom modernih, tehnološki naprednih smještajnih kapaciteta turističke namjene, muzeja i ostalih  javnih građevina.

Hoteli

U projektima turističkih i građevina javne namjene ističemo sljedeće radove:

Uređenje i opremanje muzejskih prostora

Osim unutarnjeg i vanjskog uređenja, sami muzejski prostori zahtijevaju opremanje namještajem i opremom, specijalnom rasvjetom, vizualnim i zvučnim efektima ovisno o sadržaju i vrsti muzeja i postavu koji treba što vjernije prezentirati posjetiteljima.

Jeste li znali?

Za potrebe multimedijskih događanja na pročelju Arheološkog muzeja Istre u Puli izrađen je fasadni komunikacijski videosustav u najnovijoj varijanti tehnologije LED displeja ukupne površine 327,03 m2. U neaktivnom stanju sustav je gotovo transparentan, odnosno ne ometa prolazak dnevnog svjetla u unutarnji prostor muzeja. Sustav se može upotrebljavati kao cjelina ili u segmentima, a kut emitiranja svjetla iznosi 160 stupnjeva horizontalno i vertikalno, što osigurava ujednačenu percepciju bez obzira na dimenzije displeja i perspektivu promatrača. Po svim svojstvima to ga čini jedinstvenim u Hrvatskoj.

Kaskadna gradnja

Kaskadna je gradnja jedinstven način povezivanja prostora na različitim visinama i etažama, čime se postiže jednostavna i funkcionalna protočnost za korisnike i posjetitelje te omogućava neometan doživljaj prostora i sadržaja.

Jeste li znali?

Zgrada muzeja u Arheološkom parku Vučedol jest građevina izgrađena na četiri etaže koje su načinom kaskadne gradnje povezane rampama u blagom nagibu te se s ozelenjenim krovom savršeno uklapa u okoliš slavonskog krajolika.

više od200.000

posjetitelja godišnje u novoizgrađenim muzejima

najveći špiljski kompleks u Hrvatskoj  sa duljinom istražnih kanala više od 8.000

metara

Hotel i vinski podrum Roxanich, Motovun

Investitor
Roxanich d.o.o.

Kategorija
Hoteli

Podno srednjovjekovnog gradića Motovuna, na zahtjevnom i strmom terenu, napravljen je moderan vinski podrum te luksuzni Roxanich Wine & Heritage hotel. Sinergija vinskog podruma i hotela, koje je projektirao Idis Turato, nudi jedinstveno iskustvo u srcu Istre; vrhunska vina, lokalne specijalitete i noćenje u dizajnerskom hotelu.

Hotel Roxanich sastoji se od 28 soba smještenih u glavnoj zgradi tradicionalnoga istarskog izgleda te četiri apartmana u modernom aneksu hotela. Uklade na zidovima, pigmentirani crveni beton i konstrukcija starih drvenih greda daju neuobičajene izglede soba. Hotel se sastoji i od vanjskog bazena, spa centra, podzemne garaže, restorana, terase s prekrasnim pogledom te prostorima za poslovne evente ili izložbe. Vodeno zrcalo površine oko 250 m2 (kakvih je tek nekoliko u Europi) izvedeno je na principu plitkog bazena koji omogućava da se u njemu preslikava kompletna slika okolice hotela i vinskog podruma.

Vinski podrum je izveden prema principu terasa na četiri etaže. Unutarnji prostori podruma koncipirani su kao otvorene betonske hale bez pregrada radi lakšeg proizvodnog procesa, a etaže povezuje vertikala stubišta i podizna platforma. Vinski podrum sastoji se od prostorija za amfore, prostorije za proizvodnju i skladištenje vina, kušaonice i vinoteke.

 

IZGRADNJA OBJEKT VODENO ZRCALO POVRŠINE 250 m2 VINSKI PODRUM IZVEDEN PREMA PRINCIPU TERASA NA ČETIRI ETAŽE

Image

Kontakti

ING-GRAD d.o.o. © 2023, Sva prava pridržana! Politika privatnosti