Poslovne
i stambene
građevine

Image

U mnoštvu stambenih i poslovno-stambenih objekata, tvrtka ING-GRAD izvodila je radove na poslovnim objektima nekih od najvećih i najpoznatijih hrvatskih tvrtki.

Različiti poslovni subjekti iziskuju i različite tipove objekata pa oni variraju od strogo poslovnih uredskih objekata, trgovačkih centara do industrijskih pogona. Kod izgradnje stambenih objekata tvrtka se vodi načelom da kvaliteta i zadovoljstvo budu na najvišoj razini.

Poslovne zgrade

U projektima izgradnje poslovnih i stambenih objekata ističemo sljedeće radove:

Izvedba građevinske jame

Pri gradnji modernih građevina, pogotovo u središtima velikih gradova s velikom koncentracijom drugih objekata u blizini mjesta izgradnje novog objekta, pozornost se prije svega posvećuje sustavu izvedbe i zaštite građevinske jame. Ovaj sustav pruža sigurno temeljenje novoj građevini, kao i zaštitu ostalim postojećim građevinama u blizini.

Jeste li znali?

Poslovno-trgovačka građevina u Savskoj cesti i stambena građevina u Lomničkoj ulici povezane su čak četirima podzemnim etažama u kojima su smještena parkirališna mjesta i spremišta, za što je bilo potrebno izraditi građevinsku jamu i armiranobetonsku dijafragmu te čeličnim stupnjacima osigurati sigurno temeljenje novim objektima i zaštiti susjedne.

Izvedba obrtničkih i instalaterskih radova

Nakon izgradnje, ali i usporedno s izgradnjom osnovne konstrukcije objekta, kreće se s izvedbom obrtničkih i instalaterskih radova te u konačnici i opremanjem objekta. Obrtnički radovi podrazumijevaju žbukanje, izradu glazura, podopolagačke radove, elektroinstalacije, instalacije vodovoda i kanalizacije, grijanja i ventilacije te protupožarne zaštite.

Jeste li znali?

Pri uređenju velike dvorane u zgradi Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu za potrebe predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. izvedeni su radovi ojačanja krovne konstrukcije, sprinkler instalacije i instalacije ventilacije, elektroinstalacije te instalacije grijanja i hlađenja. U dvorani je izvedena i akustična zaštita zvukoupojnim pločama na zidovima prekrivenima dekorativnim drvenim oblogama, a strop je završen visećim zvukoupojnim lamelama.

Uređenje i opremanja objekta

Završno uređenje i opremanje objekta u većini je slučajeva uključeno u proces izgradnje objekta. Razina opremanja i uređenja objekta razlikuje se s obzirom na vrstu i namjenu objekta te zahtjeve i potrebe investitora.

Jeste li znali?

Dom za starije i nemoćne osobe Lašćina u Zagrebu opremljen je specijalnim namještajem, opremom i pomagalima potrebnima za što kvalitetniji smještaj starijih i nemoćnih osoba, s posebnim naglaskom na potrebe osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti. Osim toga, dom je opremljen najsuvremenijom kuhinjskom i ugostiteljskom opremom i strojevima potrebnima za pripremu hrane korisnicima, profesionalnim uređajima za praonicu rublja te drugom opremom, što ovaj dom u trenutku izgradnje čini jednim od najbolje opremljenih domova za starije osobe u Zagrebu.

Uređenje prometnica, parkirališta i okoliša objekata

Završna je faza izgradnje svakog objekta uređenje njegova okoliša, u što ubrajamo uređenje pristupnih i internih prometnica, parkirališta i drugih sadržaja, kao i krajobrazno uređenje. Vanjski se infrastrukturni elementi koji se odnose na distribuciju energenata te vodovod, kanalizaciju i telekomunikacije tako na najbolji način uklapaju u novi okoliš objekta.

Jeste li znali?

Pri uređenju malog trga na Savskoj cesti koji se nalazi između dva objekta na Savskoj i Lomničkoj ulici, smještena je šetnica koja služi kao mjesto povezivanja dvaju objekata i mjesto interne komunikacije. U taj uređeni okolišni prostor moguće je s vremenom dodati sadržaje po želji stanara i korisnika.

ING-GRAD
je do sada radio na

više od35

poslovnih građevina

više od30.000

m2 stambenih objekata

Poslovna građevina Savska 137, Zagreb

Investitor
Brimus d.o.o.

Kategorija
Poslovne zgrade

oslovni i stambeni objekt smješten je uz jednu od glavnih prometnica grada Zagreba, Savsku cestu. Nadzemna bruto površina kompleksa iznosi 5536 m2, a podzemna 6172 m2. Poslovna građevina visine je prizemlja i šest nadzemnih etaža (svaka nadzemna etaža veličine je 230 do 330 m2 neto površine). U dijelu prizemlja poslovnog objekta nalazi se i prostor povezan s etažom –1, gdje se nalazi sportska dvorana od 1001,55 m2 uz koju se nalaze garderobni prostor, sanitarije te tehničke prostorije. Kompletna etaža iznosi 1148 m2.

U Lomničkoj ulici nalazi se stambeni objekt visine prizemlja i pet nadzemnih etaža ukupne neto površine 1770 m2 s dvije stubišne jezgre i dva dizala te ukupno 23 stana (od 34 do 144 m2 neto površine). Stambeni je objekt pješačkim koridorom povezan sa Savskom cestom. U prizemlju stambenog objekta nalaze se dva poslovna prostora.

Poslovna i stambena građevina povezane su podzemnim etažama (–2, –3 i –4) gdje su smještena parkirališna mjesta i spremišta (odvojeno za poslovni dio i stambeni dio objekta). Teren između zgrada hortikulturno je uređen i zauzima 765,55 m2.

 IZGRADNJA OBJEKTA NADZEMNA POVRŠINA KOMPLEKSA 5536 m2 PODZEMNA POVRŠINA KOMPLEKSA 6172 m2

Image

Kontakti

ING-GRAD d.o.o. © 2023, Sva prava pridržana! Politika privatnosti