Poslovne
i stambene
građevine

Image

U mnoštvu stambenih i poslovno-stambenih objekata, tvrtka ING-GRAD izvodila je radove na poslovnim objektima nekih od najvećih i najpoznatijih hrvatskih tvrtki.

Različiti poslovni subjekti iziskuju i različite tipove objekata pa oni variraju od strogo poslovnih uredskih objekata, trgovačkih centara do industrijskih pogona. Kod izgradnje stambenih objekata tvrtka se vodi načelom da kvaliteta i zadovoljstvo budu na najvišoj razini.

Proizvodni pogoni

U projektima izgradnje poslovnih i stambenih objekata ističemo sljedeće radove:

Izvedba građevinske jame

Pri gradnji modernih građevina, pogotovo u središtima velikih gradova s velikom koncentracijom drugih objekata u blizini mjesta izgradnje novog objekta, pozornost se prije svega posvećuje sustavu izvedbe i zaštite građevinske jame. Ovaj sustav pruža sigurno temeljenje novoj građevini, kao i zaštitu ostalim postojećim građevinama u blizini.

Jeste li znali?

Poslovno-trgovačka građevina u Savskoj cesti i stambena građevina u Lomničkoj ulici povezane su čak četirima podzemnim etažama u kojima su smještena parkirališna mjesta i spremišta, za što je bilo potrebno izraditi građevinsku jamu i armiranobetonsku dijafragmu te čeličnim stupnjacima osigurati sigurno temeljenje novim objektima i zaštiti susjedne.

Izvedba obrtničkih i instalaterskih radova

Nakon izgradnje, ali i usporedno s izgradnjom osnovne konstrukcije objekta, kreće se s izvedbom obrtničkih i instalaterskih radova te u konačnici i opremanjem objekta. Obrtnički radovi podrazumijevaju žbukanje, izradu glazura, podopolagačke radove, elektroinstalacije, instalacije vodovoda i kanalizacije, grijanja i ventilacije te protupožarne zaštite.

Jeste li znali?

Pri uređenju velike dvorane u zgradi Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu za potrebe predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. izvedeni su radovi ojačanja krovne konstrukcije, sprinkler instalacije i instalacije ventilacije, elektroinstalacije te instalacije grijanja i hlađenja. U dvorani je izvedena i akustična zaštita zvukoupojnim pločama na zidovima prekrivenima dekorativnim drvenim oblogama, a strop je završen visećim zvukoupojnim lamelama.

Uređenje i opremanja objekta

Završno uređenje i opremanje objekta u većini je slučajeva uključeno u proces izgradnje objekta. Razina opremanja i uređenja objekta razlikuje se s obzirom na vrstu i namjenu objekta te zahtjeve i potrebe investitora.

Jeste li znali?

Dom za starije i nemoćne osobe Lašćina u Zagrebu opremljen je specijalnim namještajem, opremom i pomagalima potrebnima za što kvalitetniji smještaj starijih i nemoćnih osoba, s posebnim naglaskom na potrebe osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti. Osim toga, dom je opremljen najsuvremenijom kuhinjskom i ugostiteljskom opremom i strojevima potrebnima za pripremu hrane korisnicima, profesionalnim uređajima za praonicu rublja te drugom opremom, što ovaj dom u trenutku izgradnje čini jednim od najbolje opremljenih domova za starije osobe u Zagrebu.

Uređenje prometnica, parkirališta i okoliša objekata

Završna je faza izgradnje svakog objekta uređenje njegova okoliša, u što ubrajamo uređenje pristupnih i internih prometnica, parkirališta i drugih sadržaja, kao i krajobrazno uređenje. Vanjski se infrastrukturni elementi koji se odnose na distribuciju energenata te vodovod, kanalizaciju i telekomunikacije tako na najbolji način uklapaju u novi okoliš objekta.

Jeste li znali?

Pri uređenju malog trga na Savskoj cesti koji se nalazi između dva objekta na Savskoj i Lomničkoj ulici, smještena je šetnica koja služi kao mjesto povezivanja dvaju objekata i mjesto interne komunikacije. U taj uređeni okolišni prostor moguće je s vremenom dodati sadržaje po želji stanara i korisnika.

ING-GRAD
je do sada radio na

više od35

poslovnih građevina

više od30.000

m2 stambenih objekata

Hale CROSCO, Ivanić Grad

Investitor
Crosco d.o.o.

Kategorija
Proizvodni pogoni

Dvije hale u industrijskoj zoni Ivanić Grada izvedene su kao prefabricirani objekti od travnja 2008. do svibnja 2009. Hala 33 objekt je tlocrtnih dimenzija 60,54 x 25,25 m i građena je na dva kata. Jednostavna je i funkcionalna; fasade su prekrivene limenim oplatama, raščlanjene redom pravokutnih prozora s metalnim roletama, metalnim stubištima i vratima, a ukrašene su žutim limenim nadprozornicima, nadvratnicima te žutim i crnim krovnim vijencem. Ima rizalitno istaknuti ulazni dio na koji se nadovezuje na četiri stupa uzdignuta altana s terasom na vrhu osiguranom metalnom ogradom.

U prizemlju ove hale nalazi se servis elektrokarotaže, a na katu su smješteni laboratoriji i uredske prostorije. Unutrašnji su prostori funkcionalni, lišeni svake dekoracije osim zidova hodnika koji su u gornjem dijelu raščlanjeni većim prozorima, a u donjem obojeni u svjetloplavu boju. Prostori su pregledni i dobro su osvijetljeni, što je posebice vidljivo u hodnicima koji su pokriveni krovnim pokrovima od bijelih plastičnih ploča. Hala 32 tlocrtnih je dimenzija 66,08 x 26,28 m i izvedena je kao prostor za potrebe održavanja rudarske opreme. Prostrana je i dobro osvijetljena kako rasvjetom tako i otvorom po sredini krovišta. Ukupna je izvedena površina objekata oko 4800 m2. U sklopu kompleksa izvedena je i prometnica sa 128 parkirnih mjesta.


Hale CROSCO

IZGRADNJA OBJEKTA POVRŠINE 4800 m2 IZVEDBA PROMETNICE SA 128 PARKIRNIH MJESTA

Image

Kontakti

ING-GRAD d.o.o. © 2023, Sva prava pridržana! Politika privatnosti