Menu
Tablet
Mobile

Prehrambena industrija i trgovački centri

U zadnjih nekoliko godina sve značajniji segment poslovanja tvrtke ING-GRAD postaje izgradnja poslovnih građevina. Poslovi su to koji obuhvaćaju samu izgradnju, te njezino kompletno uređenje i opremanje. Korištenjem suvremenih tehnologija građenja, kvalitetnih i modernih materijala i ugradnjom najsuvremenije opreme nastoji se udovoljiti svim potrebama i zahtjevima investitora.

Trgovačko-poslovni centar Cascade, Zagreb

Gradnja trgovačko-poslovnog lifestyle centra Cascade u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu započeta je u siječnju 2006, a završena u kolovozu 2009. g. Ukupna površina centra iznosi 17 831 m², od kojih 8 000 m² zauzima trgovački centar Cascade sa 75 trgovina i brojnim ugostiteljskim lokalima. Prateći brdovitu konfiguraciju terena kompleks je oblikovan stepenasto i prostire se na tri terase gdje su etaže spojene otvorenim prolazima sa staklenim krovom i kosim čeličnim stupovima na vrhu gdje će se šetnicom u dvije etaže centar Cascade spojiti s Kaptol centrom. U prizemlju i na prvoj etaži kompleks počiva na armirano-betonskim konstrukcijama u obliku masivnih koso postavljenih stupova, a ispod prizemlja nalaze se dvije podzemne etaže s garažama.
Dinamičan stepenasti oblik kompleksa na kosim stupovima naglašen je s tri duboka otvora na uličnom dijelu fasade te četiri kraka u obliku slova "s" na dvorišnom dijelu, a koloristički je obogaćen upotrebom crvenkaste filtrirajuće cigle na vanjskim dijelovima objekta. Premda vrlo inovativan i moderan, ovaj projekt se oslanja na tradiciju i oblikom oponaša vrtove, vinograde i terase karakteristične za ovaj dio grada u prošlosti. Investitor ovog specifičnog projekta je konzorcij Ungelt/Spectrum, autor projekta je arhitekt prof. Goran Rako, a tvrtka Ing-grad izvodila je sve građevinsko obrtničke i instalaterske radove na ovoj zahtjevnoj i značajnoj lokaciji u samoj povijesnoj jezgri grada Zagreba.


Trgovačko-poslovni lifestyle centar Cascade

Mercator Vukovarska 269b, Zagreb

U sklopu projekta izgradnje jednog od najmodernijih trgovačkih centara u Zagrebu. Izvedeni su svi grubi građevinarski radovi, odnosno svi betonski i armiranobetonski, te zidarski i izolaterski radovi.


Ledo d.d., M. Čavića 9, Zagreb

Osim u poslovima investicijskog održavanja, u krugu tvornice Ledo sudjelovali smo u nizu većih projekata kao što su: uređenje i nadogradnja pogona, adaptacija postojeće proizvodne hale i uredskih prostora, izgradnja dispozicije komore-expedita, uređenje skladišnog prostora, izgradnja platforme i transportne rampe između stare i nove tvornice. Unutar tvorničkog kruga izgrađene su prometnice i uređena parkirališta, te uređen i zelenilom opremljen prostor. Izgrađen je sustav vodonepropusne kanalizacije, rekonstruirana je i uređena hladnjača i Frigoservis.


Ledo d.d.Cedevita Planinska bb, Zagreb

Za potrebe tvrtke Pliva Cedevita, danas u sustavu Atlantic grupe, izvedeni su radovi na rekonstrukciji, unutrašnjem uređenju i opremanju prostora za objedinjavanje funkcija PP prehrane, skladišnog prostora za gotove proizvode, te adaptacija drugog kata upravne zgrade.
Izgrađen je novi sustav vodonepropusne kanalizacije po najsuvremenijim ekološkim standardima.


Cedevita, Planinska bb, ZagrebSjedište

Kalinovica 3/IV
10 000 Zagreb, HR

Centrala

T. + 385 1 / 30 33 000
F. + 385 1 / 38 35 600