Menu
Tablet
Mobile

Poslovna zgrada i skladište PLINACRO, Ivanić Grad

Izgradnja upravne zgrade i skladišta u Ivanić Gradu trajala je od kolovoza 2009. do svibnja 2010. godine. Kompleks se sastoji od dviju zgrada, od kojih je upravne izvedena u monolitnim dimenzijama 31,50 x 13,72 m, a izgrađena je kao dvokatni objekt ukupne tlocrtne površine 1796,44 m2.
Pročelje prizemlja i prvog kata zgrade raščlanjeni su kontinuiranim nizom prozorskih otvora s plavim reflektirajućim staklom, dok se na katu ispred prozora cijelom dužinom prostire zavjesa pomičnih limenih panela u svjetlo plavoj i zelenoj boji, koji osim dekorativne funkcije imaju i funkciju paravana za zaštitu od sunca. Ti se paneli ponavljaju i na bočnim stranama građevine, također ispred prozora. Ispod krova kontinuirano teče krovni vijenac od plavog lima. Ulazni dio zauzima središnji dio zgrade, otvoren je velikim staklenim površinama s plavim reflektirajućim staklima na oba kata, a do ulaznog dijela pristupa se stubištem s rampom za invalide. Iznad ulaznog dijela nalazi se terasa osigurana metalnom ogradom, a iza nje su prostori ostakljeni plavim reflektirajućim staklom. U upravnoj zgradi smješteni su uredski prostori. Unutrašnjost je dobro osvijetljena, funkcionalna i jednostavna. Zidovi hodnika u donjem dijelu obojeni su u svjetlo plavu boju, a u gornjem dijelu umjesto stropa otvoreni su staklenom površinom.
Druga zgrada izvedena je kao prefabricirani objekt i tlocrtnih je dimenzija 88,02 x 15,02 m, te ukupne tlocrtne površine 1192,00 m2. u njoj je smješteno zatvoreno skladište, atomsko sklonište, te dispečerski centar. Dio zgrade namijenjen dispečerskom centru viši je od skladišta, pročelje mu je raščlanjeno u tri reda manjih pravokutnih i kvadratnih prozorskih otvora, bojanih u sivu boju, dok je hala namijenjena skladištu i skloništu niža. Pročelje je bijele boje i ima veće, uzdužne pravokutne prozorske otvore. Vrata skladišta i limeni krov iznad ulaza u dispečerski centar, te krovni vijenac izvedeni su od plavog lima, dok su reflektirajuća stakla također plave boje.


PLINACRO, Poslovna zgrada i skladište

Sjedište

Kalinovica 3/IV
10 000 Zagreb, HR

Centrala

T. + 385 1 / 30 33 000
F. + 385 1 / 38 35 600