Menu
Tablet
Mobile

Rekonstrukcija prostora NSK, Zagreb

Za potrebe predsjedanja RH Vijećem Europske unije 2020 izvodili su se radovi na rekonstrukciji i prenamjeni prostora Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
Nacionalna i sveučilišna knjižnica građena je 90-tih godina. Prije rekonstrukcije dio prostora korišten je kao Nacionalna i sveučilišna knjižnica, dok je u jednom dijelu bila smještena gruntovnica, a preostali prostor izveden je u roh-bau fazi.
U svega 240 dana bilo je potrebno prostor od 5.000 m2 privesti namjeni te urediti u skladu sa ostatkom NSK-a. Tu se glavna riječ vodila oko Kongresnog centra kao središnjeg prostora za provedbu aktivnosti predsjedanja RH Vijećem EU.
Radovi su se izvodili na više etaža te su uključivali: uklanjanje raznih podnih obloga, popločavanje zidova i podova granitom, izvedba ostakljenih stijena, elektro i strojarske instalacije, izvedba spuštenih stropova, izvedba stubišta te potrebnih ograda.
Najveći dio radova je izveden u velikoj dvorani: ojačanje krovne konstrukcije, izvedba sprinkler instalacije, ventilacije, elektro instalacije te instalacije grijanja i hlađenja. U dvorani je izvedena i akustična zaštita te se na zidovima nalaze zvukoupojne ploče prekrivene dekorativnim drvenim oblogama, a strop je završen visećim zvukoupojnim lamelama.
Glavni projektant: akademik Velimir Neidhardt


Rekonstrukcija prostora NSK, ZagrebSjedište

Kalinovica 3/IV
10 000 Zagreb, HR

Centrala

T. + 385 1 / 30 33 000
F. + 385 1 / 38 35 600