Menu
Tablet
Mobile

Hotel i Vinski podrum ROXANICH, Motovun

U želji investitora za premještanjem vinskog podruma te otvorenju hotela, podno srednjovjekovnog gradića Motovuna, na zahtjevnom i strmom terenu, napravljen je moderan vinski podrum te luksuzni Roxanich Wine&Heritage hotel. Sinergija vinskog podruma i hotela, koje je projektirao Idis Turato, nudi jedinstveno iskustvo u srcu Istre; vrhunska vina, lokalne specijalitete i noćenje u dizajnerskom hotelu.

Hotel Roxanich sastoji se od 28 soba smještenih u glavnoj zgradi tradicionalnog istarskog izgleda te 4 apartmana u modernom aneksu hotela. Uklade na zidovima, pigmentirani crveni beton i konstrukcija starih drvenih greda daju neuobičajene izglede soba. Svaka soba je jedinstvena te mijenjanjem uzoraka tapeta i tepiha osigurava razigranost prostora. Hotel se sastoji još od vanjskog bazena, spa centra, podzemne garaže, restorana, terase sa prekrasnim pogledom te prostorima za poslovne evente ili izložbe. Također je bitno spomenuti i vodeno zrcalo površine cca 250 m2 kojih ima tek par u Europi. Isto je izvedeno na principu plitkog bazena koji omogućava da se u njemu preslikava kompletna slika okolice hotela i vinskog podruma.
Tijekom građenja koristili su se vrhunski materijali poput predivnog terrazz-a u lobby bar-u, konferencijskoj dvorani i trgovini, drvenih kocki i cigli zidanih u svod na recepciji, zlatnih keramičkih pločica te keramičkih pločica visine 3 metra.

Vinski podrum je izveden na vrlo nezgodnom i strmom terenu koji pada prema dolini Mirne, sa pogledom na okolni krajobraz. Kako se ne bi narušila prirodna konfiguracija terena, vinski podrum je izveden prema principu terasa na 4 etaže. Unutarnji prostori podruma su koncipirani kao otvorene betonske hale bez pregrada radi lakšeg proizvodnog procesa, a etaže međusobno povezuje vertikala stubišta i podizna platforma. Vinski podrum se sastoji od prostorija za amfore, prostorije za proizvodnju i skladištenje vina, kušaonice i vinoteke.


Hotel i Vinski podrum ROXANICH, Motovun

Sjedište

Kalinovica 3/IV
10 000 Zagreb, HR

Centrala

T. + 385 1 / 30 33 000
F. + 385 1 / 38 35 600