Menu
Tablet
Mobile

Rekonstrukcija Jašionice u ZK odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu

Zgrada male natkrivene Jašionice smještena je na Trgu pravde, Prilaz baruna Filipovića 22, Črnomerec, Zagreb. Mala natkrivena Jašionica izgrađena je u sklopu gradnje Vozarske vojarne 1903. godine i bila je dio nekadašnjeg povijesnog sklopa izgrađenog za potrebe smještaja vojnog voznog fonda divizijske posade grada Zagreba i pripadnih postrojbi. Dio je urbane strukture koja određuje povijesni identitet prostora kulturnog dobra – Povijesne urbane cjeline Grada Zagreba. Izvedenom rekonstrukcijom prenamjenjena je postojeća građevina u zemljišno-knjižni odjel Općinskog građanskog suda u Zagrebu.
Programom rekonstrukcije Jašionice izvedeni su prostori uredskog tipa (prostori za rad službenika) u kombinaciji su sa prostorima dostupnim javnosti (šalter sale, sudnice i sl.). Pored navedenih sadržaja, u podrumu je arhiva.
Rekonstrukcijom uklonjena je naknadna prigradnja koja se fizički naslanjala na postojeću Jašionicu čime rekonstruirana i dograđena građevina postaje samostojeća. Prostor oko rekonstruirane Jašionice uređen je kao urbani park s pješačkim vezama te opremljen pratećom urbanom opremom.


Rekonstrukcija Jašionice u ZK odjel Općinskog građanskog suda u ZagrebuSjedište

Kalinovica 3/IV
10 000 Zagreb, HR

Centrala

T. + 385 1 / 30 33 000
F. + 385 1 / 38 35 600