Menu
Tablet
Mobile

KAKO UREDITI MALI BALKON?

Topliji dani postaju sve češći i samim time, provođenje vremena na otvorenom predstavlja užitak i opuštanje nakon radnog dana. Iako nismo u mogućnosti svaki dan provoditi u šetnjama, na pikniku i udisati svježi zrak u parkovima, mnogi od nas svoje vrijeme provode na balkonima i u dvorištima vlastitih domova. Imati otvoren prostor u kojem možete provoditi vrijeme danas više nego ikad predstavlja blagoslov i veliku prednost. No što ako vaš balkon dimenzijama nije idealan za okupljanje većeg broja ljudi? Ne brinite, postoje mnogi načini kako i malene balkone možete preurediti u prostor iz kojeg se ovoga ljeta nećete htjeti maknuti.Malen prostor uvijek zahtjeva više planiranja, upravo iz razloga jer je potrebno maksimalno iskoristiti svaki centimetar slobodnog prostora.Stoga, prva stvar na koju se trebate fokusirati je kreiranje liste prioriteta. Želite li maksimalan broj sjedećih mjesta ili maleni vrt? Maštate li o privatnoj oazi za odmor ili pak o otvorenom prostoru? Statistika je pokazala da većina ljudi koja posjeduje malene balkone, želi stvoriti prostor u kojem će u toplijim danima sjesti i popiti kavu i pojesti doručak, a vikendom pokušati uhvatiti malo boje ili provesti vrijeme sa prijateljima.


 

Danas nam dizajn omogućuje da možemo imati sve što zamišljamo čak i kada je riječ o malenim prostorima. Kod balkona, kao i kod većine malih prostora, glavnu ulogu vodi visina. Podizanje određenih elemenata u visinu oslobađa prostor za sjedenje i istovremeno stvara topliji i intimniji efekt. Mnogi lanci trgovina specijaliziranih za opremanje domova nude upravo takva rješenja za male prostore, na koje možete objesiti najdraže biljke ili cvijeće, a za intimniju atmosferu, lampice ili fenjere. Ako primjerice niste previše zadovoljni pločicama na balkonu, taj vizual možte popraviti kupnjom balkonskog tepiha u imitaciji trave. Ovaj jeftini trik podignuti će kompletan prostor vašeg balkona, te ćete dobiti osjećaj kao da zaista boravite u prirodi!

 

Maleni prostori zahtjevaju dosta kreativnosti, stoga kada je riječ o prostoru za sjedenje, okrenite se parižanskom pristupu. Ta metropola vrvi malenim balkonima, te su upravo stanovnici Pariza osmislili male setove stola i stolica, dovoljno velike da se na ugodan način popije jutarnja kava ili čaj, a nerijetko ih možete pronaći u nizu paleta šarenih boja. Ako niste fan njihovog rješenja, preporučamo da razmislite o jednoj od najefektnijih i ujedno najjeftinijih metoda za male prostore - paletama. Osim što se mogu rezati po mjeri, palete dodatno možete personalizirati na način da ih ili prebojate u vama dragu boju, ili da se poigrate sa dekorom za navlake i jastučnice. Iako je uređenje balkona sezonska aktivnost i nemamo mogućnost uživati u njegovim prednostima kroz cijelu godinu, poigrati se sa detaljima a pritom ne potrošiti pravo malo bogatstvo predstavlja zabavan projekt koji će rezultirati stvaranjem nezaboravnih trenutaka ovoga ljeta!

 

Sjedište

Kalinovica 3/IV
10 000 Zagreb, HR

Centrala

T. + 385 1 / 30 33 000
F. + 385 1 / 38 35 600