Menu
Tablet
Mobile

DIY - USKRŠNJE DEKORACIJE

Uskrs nam je pred vratima, i kao svaki blagdan - za njega pripremamo razne dekoracije koje će uljepšati proslavu. Uskršnje dekoracije često dolaze u nježnim pastelnim tonovima, upravo iz razloga jer nas asociraju na dolazak proljeća. Mnogi od nas kupuju već gotove dekoracije, no postoje mnogi trikovi u "uradi sam" metodama koje možemo iskoristiti kako bismo napravili dekoracije u vlastitom stilu. U ovome članku donosimo 3 tipa dekoracija koje možete napraviti sami za ovogodišnju proslavu Uskrsa. 


Uskršnji vijenac donijeti će dašak pravog proljeća na vrata, a njegova izrada ne može biti jednostavnija. Od sastojaka potrebni su vam: vijenac, mahovina, stabljike cvijeća, dekorativna jaja i vruće ljepilo. Prvi korak je dodati mahovinu vrućim ljepilom na odabrani vijenac, i pritom pripazite da vruće ljepilo ne dođe u kontakt sa vašim rukama. Nakon toga, vrućim ljepilom zalijepite ukrasna jaja, a prazan prostor nadopunite ukrasnim cvijećem po vlastitom izboru. Za kraj, na vrhu vijenca formirajte ukrasnu mašnu koristeći ukrasnu traku. Što je Uskrs bez uskršnje košare? Mnogi od nas organiziraju potragu za uskršnjim jajima kao oblik obiteljske igre u kojoj mogu sudjelovati svi. Uskršnja košara ovdje nosi glavnu ulogu, stoga njezino ukrašavanje može donijeti veliku količinu zabave! Od sastojaka potrebni su vam: uskršnja košara, pištolj sa vrućim ljepilom, škare i uskršnje dekoracije koje možete kupiti u bilo kojem hobby art dućanu. Dekoracije košare ograničena je samo maštom. Na nju možete zalijepiti ukrasno cvijeće, kreirati vlastite dekoracije od krep papira, ili se pak okrenuti tradicionalnim ukrasima u obliku jaja ili pak mrkvi. Što god da vam djeluje inspirativno, to iskoristite. Nema krivog načina, a sami projekt gotov je u roku pola sata.


Treća i ujedno posljednja DIY dekoracija koju predlažemo vezana je uz dekoriranje blagdanskog stola. Uz hranu i piće, uskršnji stol nije potpun bez efektne dekoracija, a ova koju smo pripremili za vas izuzetno je jednostavna i ne zahtjeva veliki gubitak vremena. Od sastojaka potrebni su vam: ukrasna visoka vaza, mrkve i cvijeće po vlastitom izboru. Proces kreacije ovdje je jako jednostavan - potrebno je napuniti vazu količinom mrkvi koja je potrebna da se popuni prazan prostor, napuniti vazu vodom i umetnuti cvijeće po izboru. Mi preporučamo tulipane u kombinaciji sa margaretama.  

Želimo vam sretan Uskrs i zabavan proces ukrašavanja vašeg doma!

Sjedište

Kalinovica 3/IV
10 000 Zagreb, HR

Centrala

T. + 385 1 / 30 33 000
F. + 385 1 / 38 35 600