Menu
Tablet
Mobile

Kako urediti spavaću sobu? (1. dio)

Uređenje luksuznog doma izazov je za svakoga. Ne samo za vas koji ćete u njemu stanovati, već i stručnjake, odnosno dizajnere interijera. Luksuzni stan iz snova za svaku obitelj ima dvije značajke. To je stan građen po najvišim standardima i od najkvalitetnijih materijala, a prilagođen vašim željama i potrebama.

 

Izrazito visoki standardi kvalitetne novogradnje ostaju nedorečeni ako realizacija nije na istoj razini. Novogradnja koja se ističe kvalitetom materijala je samo prvi korak ka stanu iz snova. Ono čemu ćemo danas posvetiti nešto više pažnje jest uređenje spavaće sobe.

Budite tvorac opuštajuće atmosfere u spavaćoj sobi

Što je ključno u uređenju spavaće sobe? Ona je vaš najintimniji kutak. U njoj ćete se nakon niza dnevnih aktivnosti i obaveza napokon posvetiti sebi. Kako biste vrijeme provedeno u spavaćoj sobi iskoristili što bolje, te odmorili svoj um i tijelo, nudimo nekoliko sugestija.

 1. Okolina - Nastojte osigurati da vas tijekom odmora ne ometaju nikakvi neželjeni podražaji iz susjednih prostorija poput neugodnih mirisa ili glasnih zvukova
 2. Elementi prirode - Budite se okupani prvim zrakama Sunca i umiveni svježim jutarnjim zrakom
 3. Pogled - Iskoristite sve mogućnosti moderne vanjske stolarije kako biste pogled koji imate iz stana učinili dijelom vašeg doma

U nastavku slijedi niz korisnih savjeta koji će vam otkriti kako spavaću sobu učiniti potpuno prilagođenom vama.

Stil i boje

Kako bi prostor spavaće sobe djelovao opuštajuće, vodite računa o stilu i bojama uređenja. Stil je odraz vaše osobnosti. Dakle, ne postoji jedinstven stil uređenja koji je bolji od ostalih, ali postoje smjernice koje je vrlo korisno uzeti u obzir. Pravi odabir boja ima umirujući učinak na vas, vaše tijelo i um.

Kako biste ostvarili prethodno navedeno, preporučujemo dva smjera igre boja:

 1. Želite li da vaša spavaća soba odiše decentnijim tonom, pružite priliku zagasitim varijantama inspiriranim jesenjim motivima, poput žute, crvene i smeđe nijanse otpalog lišća ili boja bundeve
 2. Ako se odlučite za svjetliju, življu atmosferu u vašoj spavaćoj sobi, eksperimentirajte s blijedožutom bojom inspiriranom suncokretom ili pastelnim nijansama svijetloplave boje

Potpuno prilagodite prostor spavaće sobe vlastitim potrebama

Važno je da prostor ne zasitite s previše komada namještaja. Spavaća soba ne treba stvarati dojam prenapučenog prostora.

Ono čemu trebate težiti je:

 • Jednostavnost
 • Sklad
 • Neutralnost
 • Minimalizam u vidu broja komada namještaja

Ipak, često se događa da se potrebe vaše obitelji mijenjaju te čak ni spomenuti savjeti razmještaja jednostavno nisu dovoljni. U tim slučajevima, originalni tlocrt, odnosno organizacija prostora i raspored zidova zahtijeva blaže izmjene.

Adaptibilni zidovi - Zidovi koji razumiju vaše želje

Suvremena gradnja ima spreman odgovor na ovakve situacije. To su adaptibilni zidovi. Što to točno znači? Prvobitni tlocrt vašeg doma nije konačan, već je adaptibilne zidove moguće mijenjati te prilagođavati novonastalim situacijama i ovisno o vašim željama.

Adaptibilni zidovi nude čitav niz kreativnih rješenja, a nudimo samo neke od njih:

 • Stvaranje prostora namijenjenog igri vaših najmlađih
 • Odijeljeni prostor za dječju kolijevku
 • “Walk-in” garderoba
 • Kreiranje prostora za ugradbeni ormar
 • Poseban prostor za vaše kućne ljubimce

Neka vaš dom diše

Kako bi vaša spavaća soba zračila svježinom, osigurajte stalni izvor prirodne svjetlosti i prirodan tok zraka.

Stolarija općenito objedinjuje izradu prozora, vrata, ograda, rjeđe i dijelova namještaja. Dakle, vanjskom stolarijom je određena količina prirodnog, danjeg svjetla, kao i prozračnost vaše spavaće sobe. Pritom ne treba zanemariti ni temeljne funkcije stolarije.

To su:

 1. Toplinska izolacija
 2. Zvučna izolacija

Te funkcije su besprijekorno zadovoljene u suvremenoj gradnji zahvaljujući aluminijsko-drvenoj bravariji. Kombinacijom ovih dvaju materijala postiže se maksimalni učinak, a samim time i vaše zadovoljstvo.

Uskoro vam donosimo još zanimljivih savjeta o uređenju najvažnijeg interijera vašeg doma - vaše spavaće sobe.

Sjedište

Kalinovica 3/IV
10 000 Zagreb, HR

Centrala

T. + 385 1 / 30 33 000
F. + 385 1 / 38 35 600